Educatie

Radio Afrika

Theater

Omschrijving

In dit programma vervullen de kinderen de rol van het radio-orkest die het spannende en grappige verhaal ondersteunen met muziekinstrumenten en andere geluid makende vondsten.

Een combinatie van vertelvoorstelling en workshop. Een interactief programma dat als voorbeeld kan doen volgen. Stimuleert de fantasie en het muziekgevoel van de kinderen en geeft leerkrachten nieuwe inspiratie voor eigen initiatieven op dit gebied. Dit programma is al ruim 10 jaar een groot succes op de basisschool inclusief het bijzonder onderwijs.

Hoeba-kassie-mienassie-mawisniewie-enwatwassie is de naam van de hoofdrolspeler in dit Afrikaanse verhaal.  Hij kan z’n draai in het leven niet vinden en weet niet wat-ie wil.

Vele ambachten, zoals timmerman, slager en houthakker, liepen allemaal uit tot jammerlijke mislukkingen door ongelukjes met hamer, mes en bijl. Bij het vertellen van het verhaal is hij jager en het wachten is nu welke rampspoed er zijn pijl en boog zal gebeuren.  Hij moet op jacht om zijn gasten te trakteren op een feestmaal ter ere van zijn verjaardag.

Ondanks de inzet van alle dorpsmuzikanten om de goden gunstig te stemmen lijkt ook deze missie op niets uit te lopen tot moeder aarde zich ermee gaat bemoeien en het lot een handje helpt…

Een mengeling van Afrikaanse en Afro-Braziliaanse muziek met als opvallende instrumenten de berimbau, balofoon, sheckére, talking drum, cuicka en djembé. Elke leerling krijgt twee tot drie muziekinstrumenten te bespelen. Het orkest (de kinderen) speelt, op aanwijzingen van de vertellers, de muziek en de speciale effecten van het verhaal met behulp van uiteenlopende percussie- en muziekinstrumenten en verrassende geluidsmakers.

Soort activiteit: Workshop

Discipline: Theater

Leerjaar: Groep 3 t/m 6

Duur: 75

min. aantal leerlingen: 15

max. aantal leerlingen: 34

Leerdoel:

samba-salad-groot.png

Afbeeldingen