Educatie

School Op Stelten

Dans + muziek

Omschrijving

De hele school maakt samen een voorstelling met muziek, dans en theater. School Op Stelten kan op verschillende manieren worden uitgewerkt. Samen met de school of organisatie maken wij een één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Dit kan variëren zowel in lengte (uren) als in breedte (aanbod van disciplines, zie hiervoor ook ons complete workshopaanbod).

Verschillende aanleidingen zoals, afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeest of juist aan het begin van een schooljaar. Of het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika, Europa, pesten, vrede, dans en milieu. De afgelopen 20 jaren heeft Samba Salad bijna alle thema’s wel een keer gehad.

In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen disciplines zoals muziek, zang, dans, theater, zelf schrijven/bedenken van een lied/dans en zelfs je eigen decor ontwerpen en maken. Uiteindelijk worden de resultaten – onder regievoering van Samba Salad – verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor de hele school, ouders, leerkrachten, buurtbewoners of bijvoorbeeld de bewoners van een verzorgingstehuis in de buurt.

School Op Stelten is inmiddels vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd in heel Nederland voor allerlei vormen van onderwijs, ook het speciaal onderwijs. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk: School Op Stelten eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

Samba Salad werkt regelmatig samen met internationale artiesten/docenten die het aanbod nog verder kunnen verbreden zoals bijvoorbeeld Renato Bertolino (capoeira en dans), Juliana Braga (Braziliaanse dans) en Nina Beem (dans expressie) of schrijvers zoals Sjoerd Kuyper en Paul van Loon.

Soort activiteit: Schoolbreed

Discipline: Dans + muziek

Leerjaar: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Duur: 60 minuten

min. aantal leerlingen: 90

max. aantal leerlingen: 340

Kosten: € 8.00

Docent: Herman Link

Leerdoel:

De leerkrachten en leerlingen leren dat ze in een korte tijd samen iets heel moois kunnen maken waarmee je andere mensen heel blij kunt maken.
samba-salad-groot.png

Afbeeldingen

Recensie

‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets OR OBS Dassenburcht Nuenen ‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’